correctief Referendum
De staatscommissie Remkes doet de waardeloze aanbeveling voor een correctief bindend referendum. Een volkomen wassen neus, want er mag weer over van alles gestemd worden, maar natuurlijk niet over het koningshuis en dat is exact wat wij verwacht hadden.
En het koningshuis ja of nee is nu juist waar Nederlanders in de eerste plaats eindelijk eens officieel over moeten kunnen stemmen. In plaats van dat jaarlijkse gedoe met die oranje gekleurde fake peilingen.
Wij voorspellen, dat bij een anonieme stemming 70% van de Nederlanders stemt tegen Oranje en voor de republiek met een President
Kiesdrempel
De staatscommissie adviseert ook om geen kiesdrempel in te voeren. Ook dat is geheel naar onze verwachting, omdat daarmee de super orangisten van de CU en de SGP buiten de boot zouden vallen.
Een kiesdrempel kan voor ons juist heel gunstig uitpakken, omdat je daarmee wel met een heel sterk onderwerp moet aankomen wil je de Kamer nog halen. Welnu, dat sterke onderwerp hebben wij met de republiek en een President.
Het online stemmen ontbreekt
Het online stemmen ontbreekt in het advies van de staatscommissie. In een woord belachelijk. Estland bewijst, dat een geheel digitale overheid gewoon mogelijk is. En dat allemaal zonder die krankzinnige Oranje bangmakerij van fraude met verkiezingen en noem maar op.
Nee, Oranje wil geen digitale overheid, omdat het dan te makkelijk wordt om een referendum over hun lot te laten plaatsvinden. Ook een correctief referendum zou aan toepasbaarheid winnen met online stemmingen.
Gekozen formateur
Volgens de staatscommissie Remkes moet een gekozen formateur ervoor zorgen dat de kiezer meer invloed kan uitoefenen op de formatie. De commissie wijst er nadrukkelijk op dat de gekozen formateur niet mag leiden tot een verkapte premiersverkiezing.
Deze laatste zin is weer krankzinnig. Natuurlijk leidt dat tot de verkiezing van de voor te dragen minister-president. Een premier kent Nederland overigens niet, sinds 1983 staat de minister-president in de Grondwet.
De Koning en niemand anders bepaalt uiteindelijk nog altijd, wie in Nederland minister-president wordt. Lees….
Een constitutioneel hof is de opstap naar een dictatuur
De Remkes commissie wil een constitutioneel hof invoeren.
Het hof zou volgens de aanbevelingen de taak krijgen om te bepalen of een politieke partij verboden kan worden. Dit is mogelijk bij partijen die een ernstige bedreiging vormen voor de grondbeginselen van de democratische rechtsstaat of die in “woord en daad aantasten”.
Onze partij is de eerste die Oranje laat verbieden door dat hof, om hun dictatuur te verstevigen.
Wetten toetsen aan de Grondwet is flauwekul, want dat hoort de Tweede en Eerste Kamer al te doen voordat ze wetten aannemen.
5 mei zou weer een vrije dag moeten worden
Alleen een vrije dag op 5 mei, als op die dag voortaan ook expliciet de invoering van de minister-president in Nederland wordt gevierd. De minister-president is ingevoerd in 1945 direct na de bevrijding.
De minister-president is het symbool van onze bevrijding
Sinds 1945 is de minister-president het symbool van onze bevrijding en onze democratie. Oranje begrijpt heel goed, dat de minister-president een opstap is naar een echte President als staatshoofd en doet er daarom alles aan om minister-president te veranderen naar ‘premier’. In de meeste andere landen wordt de term ‘premier’ gebruikt echter niet bij ons en dat heeft een reden..
Wij liggen tussen de grootmachten republiek Duitsland en koninkrijk Groot Brittannië en daarom is onder druk van de Amerikanen na de bevrijding hier de term minister-president ingevoerd. De Amerikanen wilden natuurlijk een President voor Nederland, maar dat was door de Britten niet haalbaar. De minister-president werd het compromis.
De term premier is een belediging van de Nederlandse slachtoffers in WOII
Het oranje-regime gebruikt de term premier, terwijl de Grondwet sinds 1983 de minister-president vermeldt. Dit omdat ze heel goed begrijpen, dat de minister-president de opstap is naar de republiek Nederland met een President. De term premier is een belediging van de 200.000 slachtoffers en hun nabestaanden, die WOII ons kostte. De minister-president is het enige, dat de Tweede Wereldoorlog ons bracht. Daarom mogen de slachtoffers en de minister-president niet los van elkaar worden gezien.
4 en 5 mei
Op 4 mei gedenken we onze doden, die sneuvelden voor ons land. Laten we op 5 mei de minister-president vieren. De minister-president bevrijdde ons al half van Oranje. Wij zorgen voor de andere helft met de republiek Nederland en een President.
Burgeroorlog
De staatscommissie Remkes, lees Oranje, heeft het niet aangedurfd om voor te stellen de term minister-president in de Grondwet te veranderen naar ‘premier’ en dat is maar goed ook, want dan heb je echt burgeroorlog in Nederland.